Wobs

Over ons

Het verhaal achter wobs

Wobs is in 2012 opgericht door industrieel designer Hester Taverne. Ze woonde en werkte van 2009 tot 2012 in Shanghai. Hier signaleerde ze dat vrijwel alle tweewielers/brommers waren uitgerust met wanten, ter bescherming van de kou. Hierdoor geïnspireerd, ontwierp ze een geheel eigen variant; milieuvriendelijk, comfortabel en van kwalitatief hoogwaardige materialen en modern design. Aanvankelijk gericht op de grote fietsmarkt in Nederland. Inmiddels zijn de Bike Pogies van Wobs verkrijgbaar in 4 landen.

Onze belofte

Wobs staat voor Warm On Bikes. Daar staan wij voor; comfortabele Bikewear gemaakt van kwalitatief hoogwaardige en milieuvriendelijke materialen. De producten van Wobs zijn ontworpen om je warm te houden tijdens het fietsen, als het weer koud en nat is. Wobs combineert comfort en fashion op de fiets. Dutch design, met voor iedereen een eigen fashion print.
Wobs, Cool design to keep you warm.

Foto Hester - warmonbikes

Hester Taverne

Ontwerpster, Founder wobs®

Het logo

In het logo van Wobs staat een wombat, een buideldier uit Australie. De wombat staat voor het warme comfortabele gevoel dat je ervaart als je de Bike Pogies gebruikt.

Bikepogies van Wobs

Cool design to keep you warm

Met de Bike Pogies van Wobs heb je altijd warme handen op de fiets. De fietswanten hebben een heerlijk zachte furry binnenkant, zijn waterafstotend en in verschillende dessins verkrijgbaar, voor volwassenen én kinderen.

Gerecyclede plastic flessen

Elke set fietswanten van Wobs is gemaakt van tien gerecyclede plastic flessen en verpakt in een biologisch afbreekbare tas. Daarmee wil Wobs een bijdrage leveren aan het verkleinen van de plastic afvalberg in de wereld.

Veiligheid in verkeer

Dankzij de reflecterende biezen aan de zijkant van de Bike Pogies ben je goed zichtbaar in het verkeer. Schakelen en remmen gaat een stuk soepeler, want je hebt geen dikke handschoenen meer nodig.

Vaste bevestiging aan het stuur

Bike Pogies bevestig je eenvoudig met sluitbanden (tiewraps) aan het fietsstuur. Daardoor is het vrijwel onmogelijk dat anderen er met jouw wanten vandoor gaan.

Onderhoud en gebruik

Als je fiets onbeschut staat, houd je de fietswanten droog en schoon, door ze dicht te vouwen met het klittenband. De fietswanten zijn koud wasbaar in de wasmachine.

Materiaal

Buitenkant: 100% recycled polyester. Voering: 65% polyester – 35% recycled polyester

Bevestiging1 Schuif de Bike Pogie (met het label naar boven en aan de buitenkant) over de handgreep, handrem en versnelling.
2 Steek een meegeleverde sluitband (tiewrap) door het oog en trek stevig aan.
3 Schuif de onderste kabel onderaan het klitteband en druk het klitteband dicht tot halverwege. Schuif de 2e kabel in het klitteband en druk het gehele klitteband dicht.

4 Sluit de Bike Pogie door de zwarte clip tegen het fietsstuur aan te schuiven. Zorg hierbij dat de zwarte geltape tegen het fietstuur gedrukt wordt, dit voorkomt schuiven.
Tip: Het geluid van de bel wordt gedempt door de Bike Pogies. Plaats de bel eventueel buiten de Bike Pogies.